Dirk Coolman

Dirk studeerde in 1991 af als Osteopaat aan het College Sutherland te Antwerpen (Berchem). Hij is  actief als zelfstandig Osteopaat in Oudenburg (Westkerke) en is tevens werkzaam als docent in verschillende osteopathieopleidingen in Duitsland. Dirk is een erkend Osteopaat en lid van de Belgische Vereniging voor Osteopathie (BVO). Hij voldoet aan alle voorwaarden voor de titel Osteopaat D.O. o.a. erkenning door de mutualiteiten (terugbetaling).

Dirk Coolman

Links:

Profiel op Osteopathie.be
Profiel op ieos.eu

 

Voorwoord Dirk:

Reeds  25 jaar oefen ik het beroep uit van Osteopaat in mijn praktijk te Westkerke. Gefascineerd en leergierig heb ik na mijn opleiding aan het College Sutherland in Antwerpen verder bijscholing gevolgd om nog een beter inzicht te krijgen in het functioneren van het menselijk lichaam in zijn totaliteit.

Naast mijn osteopathiepraktijk geef ik reeds meer als 20 jaar les aan verschillende osteopathiescholen, aanvankelijk in België (Antwerpen-Brussel) en Nederland (Amsterdam) en later in Duitsland (Hamburg, Berlijn, Wiesbaden, Marburg,Ulm). Als docent heb ik de opdracht de studenten wegwijs te maken in de samenhang (integratie) van de verschillende systemen (spier-en beenderstel, organen, bloedvaten- en zenuwstelsel,  cranio-sacraal verbinding) in het menselijk lichaam. De kennis van de spierkettingen en de fascias (bindweefselvliezen) vormen hierbij een belangrijke leidraad om de continuiteit van het disfunctioneren van het menselijk lichaam beter te begrijpen. Het bijbrengen van een goed gestructureerd onderzoekssysteem, belangrijk voor een juiste diagnosestelling, behoort eveneens tot mijn lesopdracht. 

Het is mij een waar genoegen mijn praktijkervaring en kennis door te geven aan gemotiveerde studenten waarvan ik zeer veel respect en dankbaarheid mag ontvangen. Anderzijds is het lesgeven voor mij een stimulans om mij verder te verdiepen in de wereld van de osteopathie. Dit laat mij toe om patiënten met diverse klachten zo goed als mogelijk te behandelen met de wetenschap dat osteopathie ook zijn grenzen heeft. 

Een goede samenwerking met de huisarts, specialist, kinesitherapeut,  bewegingsanalist, podoloog, personal trainer, diëtist, orthodontist is aangewezen om met verantwoordelijkheidszin de patiënt optimaal te  kunnen behandelen met een duurzaam resultaat.