Bart Coolman

Na mijn humanioraopleiding latijn-wiskunde in het OLV-College van Oostende koos ik vanuit mijn interesses in de anatomie en fysiologie van het menselijk lichaam voor een medische opleiding. Geboeid door het beroep van mijn vader, ook Osteopaat, en na wat opzoekingswerk besloot ik eerst een erkende opleiding kinesitherapie te volgen en mij daarna te verdiepen in de Osteopathie.

Bart Coolman

In 2002 studeerde ik na een 4-jarige opleiding af als Licentiaat in de motorische revalidatie en kinesitherapie aan de rijksuniversiteit te Gent.

In datzelfde jaar vestigde ik mij als zelfstandig kinesitherapeut in de praktijk te Westkerke en startte ik mijn 5-jarige opleiding tot Osteopaat.

De eerste 2 jaar volgde ik les te Brussel en de laatste 3 jaar te Wiesbaden (Duitsland), waar ik in 2007 mijn Osteopathiediploma in ontvangst mocht nemen.

Het daaropvolgende jaar werkte ik aan mijn Scriptie om de titel D.O. (Degree in Osteopathy) te kunnen behalen voor de Belgische Jury voor Osteopathie.

In 2008 kon ik dan van start gaan als erkend gediplomeerd Osteopaat in de groepspraktijk te Westkerke en in 2010 in mijn privépraktijk te Middelkerke.

Om mijn kennis up-to-date te houden en een nieuwe uitdaging niet uit de weg te gaan, besloot ik in te gaan op de vraag om te assisteren in de osteopathieopleiding ECOM (European College of Osteopathic Medicine) te Hamburg.

Wat later ben ik in dezelfde school aan de slag kunnen gaan als Docent “Myofasciale Assen” (Spierkettingen) en “Extremiteiten” (onderzoek en behandelen van problemen ter hoogte van de ledematen).

Het doorgeven van mijn kennis en praktijkervaring aan de studenten Osteopathie geeft mij zeer veel voldoening en motiveert om zich nog meer te verdiepen in dit behandelterrein.

De combinatie privépraktijk en doceren is voor mij de ideale cocktail om verder te kunnen streven naar een optimale behandelwijze om u als patiënt nog beter te kunnen helpen.

Alvast bedankt voor uw interesse en ik ben steeds bereid om indien nodig meer info te verlenen via onze contactrubriek.

Mvg,

Bart Coolman
Uw Osteopaat